ÜNİVERSİTEMİZDE ÇEVİRİMİÇİ MEZUNİYET TÖRENLERİ BAŞLADI

Üniversitemizde 20-27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan çevirimiçi mezuniyet törenleri başladı. Çevirimiçi düzenlenen mezuniyet töreninin ilk gününde Şefaatli, Boğazlıyan, Teknik Bilimler ve Sorgun Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezun oldular.

Öğrencilerimiz koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimle tamamladıkları dönemi, ‘çevirimiçi mezuniyet’ töreniyle noktaladılar.

Gerçekleştirilen çevirimiçi bağlantı ile Türkiye’nin dört bir tarafından canlı bağlanan öğrencilerin mezuniyet heyecanına Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ da ortak oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ mezun olan öğrencilerimiz ile yüz yüze olmasa da çevrimiçi mezuniyet töreni yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, pandemi süreci nihayete erer öğrencilerimizden de bu yönde bir talep gelirse yeni eğitim-öğretim döneminin ilk haftasında mezuniyet töreni yapmayı planladıklarını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasının devamında şunları söyledi: “Tüm çabamız ve gayretimiz, yaşadığımız pandemi sürecinde geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak gençlerimize örgün eğitimi aratmayacak tarzda uzaktan eğitimle eğitimlerini tamamlatabilmekti. Bu süreci uzaktan eğitimle başarılı bir şekilde tamamladık. Bugün çevirimiçi mezuniyet töreni ile mezuniyetinizi gerçekleştiriyoruz. Mezuniyet törenimizi yüz yüze yaparız diye düşünmüştük ama maalesef olmadı. Sizleri çok özlediğimizi ve beklediğimizi bilmenizi isterim. Sizler bugün Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bir ferdi olarak mezun oluyorsunuz. Aramızdan ayrılsanız da her zaman bizim gönlümüzdesiniz. Her zaman şehrimize ve üniversitemize bekliyoruz. “İnanmak, başarmanın yarısıdır” diye çok güzel bir sözümüz var. Sizler inandınız ve bugün başarmanın,  hedefe ulaşmanın haklı gurur ve sevincini yaşıyorsunuz. Azim ve kararlılıkla hedefine odaklanan gençlerimizin istediği hedefe kavuşamama gibi bir durumu asla söz konusu olmayacaktır. Eğer inanıyorsanız mutlaka başaracaksınız. Bu duygularla bundan sonraki hayatınızda arzuladığını hedefe ulaşmanızı temenni ediyor, mezun olan tüm öğrencilerimi tebrik ediyor, sizlere huzurlu, mutlu, sağlıklı ve başarılar dolu yarınlar diliyorum.”

20.7.2020 14:43