ÜNİVERSİTEMİZDE 12. SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından organize edilen ve bu yıl 12.’si düzenlenen Yozgat Bozok Üniversitesi Spor Şenlikleri başladı.

ÜNİVERSİTEMİZDE 12. SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızın katıldığı, 01 - 12 Nisan  2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek spor şenliklerinde futbol, voleybol, basketbol, tenis, masa tenisi, satranç, badminton kategorilerinde müsabakalar yapılacak.

Üniversitemizde her yıl büyük çekişmeye sahne olan ve bu yıl 12.’si düzenlenen Spor Şenlikleri Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın tarafından spor meşalesinin yakılması ile başladı. Spor Şenliği açılışının ilk müsabakası olan basketbol müsabakasında Beden Eğitim Spor Yüksekokulu ile Eğitim Fakültesi karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın başlama atışını Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Yozgat  Bozok Üniversitesi 12. Spor Şenlikleri’ni başlatmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi; “Spor Şenlikleri yapmamızdaki amaç öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamak. Yapılacak müsabakalarda centilmenlik anlayışını öğrencilerimizin benimsemesine yardımcı olarak sporun dostluk ve kardeşlik olduğuna dikkat çekmektir. Müsabakaların şenlik havasında ve centilmenlik içerisinde, sakatlanmaların olmadığı bir ortamda geçmesini temenni ediyorum. Müsabakalarda yer alacak öğrenci ve personelimize şimdiden başarılar diliyorum.”

Toplamda 12 gün sürecek olan  Yozgat Bozok Üniversitesi  12. Spor Şenlikleri farklı dalların yer aldığı spor müsabakaları ile devam edecek.

1.4.2019 10:40