ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. BÜLENT ÇİFTÇİ, UYKU DERNEĞİ (UYKUDER) GENEL BAŞKANI OLDU

Geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 75. Yıl toplantı salonunda gerçekleştirilen Uyku Derneği’nin 5. Genel Kurulu’nda önümüzdeki üç yıl için genel başkanlığa Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çiftçi seçildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent Çiftçi: “Kuruluş tarihi olan 17 Ağustos 2006’dan günümüze kadar, hem üye sayısı, hem gerçekleştirilen faaliyetler açısından büyük bir ivme ile büyümeye ve gelişmeye devam eden Uyku Derneği, ülkemizin bilimsel alanda gelişimine katkı sağlayacak şekilde hem hekim, hem teknisyen eğitimlerine devam etmekte aynı zamanda ülkemizde Uyku Tıbbı konusunda politikaların geliştirilmesinde de öncü rol oynamaktadır.20 yıl önce ülkemizde bu alanla ilgili çalışan hekim sayısı çok sınırlı iken, UYKUDER’in kurulmasıyla birlikte bu sayı gün geçtikçe arttı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uyku Bozukluğu kongreleriyle Uyku Tıbbı ile ilgili dünyadaki son gelişmeleri bu alanla ilgilenen hekimlerimizle paylaşıyoruz. Bu yıl 7. si düzenlenen Uyku Bozukluğu kongresiyle toplamda 1500’e yakın hekime bu alanda eğitim vermiş olduk” dedi.

UYKUDER Genel Başkanı Prof. Dr. Bülent Çiftçi “bu bayrak yarışında, devraldığımız bayrakla, derneğimizin faaliyetlerini biraz daha ileriye taşıyarak ülkemiz için fayda sağlayacak işler gerçekleştirebilmeyi istiyoruz” dedi.

29.12.2018 13:58