MEDYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ÜNİVERSİTEMİZ KENEVİR SEKTÖRÜNE YÖN VERMEYE DEVAM EDİYOR

Endüstriyel kenevir alanında ihtisaslaşan üniversitemizde sektörel buluşmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Üniversitemiz, ihtisas üniversitesi olarak kenevir özelinde sektöre hem yön veriyor hem de öncülük etmeyi sürdürüyor.

Sektör görüşmeleri kapsamında İstanbul ve Sakarya illerinde tekstil alanında faaliyet gösteren ve ürettiği ürünleri ihracat eden Uğur Balkuv Triko A.Ş. yetkilileri, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ı makamında ziyaret ederek yapılması planlanan işbirliğine ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarete ilişkin açıklama Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ kenevir özelinde sektör görüşmelerinin aralıksız devam ettiğini vurguladı. Uğur Balkuv Triko A.Ş’nin Sakarya ilinde belediye işbirliğinde kenevir üretimi yapan köklü bir firma olduğunu belirten Rektörümüz, firma temsilcilerinin hem keneviri üretme hem de işleme özelinde kurmayı planladıkları kenevir entegre işleme tesisine ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğuna dikkat çekti. Rektörümüz Karadağ konuşmasının devamında "Firma yetkililerine kenevir saplarından lifleri ayırdıktan sonra kotonize edilerek onları işlenebilir ipliğe dönüştürecek bir tesis kurmalarını, kenevir ipliği üretmelerini ve bunun trikoya dönüştürülmesi noktasında da Avrupa’da pazar bulabileceklerini temsilcilerine ilettik. Bu tesisin ise Yozgat’ta kurulması halinde Yozgat Bozok Üniversitesi olarak Ar-Ge çalışmaları başta olmak üzere her türlü desteğe ve işbirliğine  hazır olduğumuzu firma temsilcilerine beyan ettik" ifadelerini kullandı.

Ziyaret kapsamında Rektör Yardımcımız ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz ve firma temsilcileri üniversitemiz kenevir deneme ekim alanında incelemelerde bulundu.

18.10.2021 16:08 || 781 kez okundu.