ÜNİVERSİTEMİZ 15. ULUSLARARASI ALMANYA - DETMOLD FİLM FESTİVALİ’NDE RESMİ SEÇKİDE YER ALDI

Almanya’nın Detmold şehrinde on beşincisi düzenlenen Uluslararası Detmold Film Festivali’nde üniversitemiz Sosyal Bilimler MYO, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı’nın çektiği “Nakba” adlı film festivale başvuran dört bine yakın filmden ilk yirmiye girerek resmi seçkiye alındı.

Almanya, Estonya, Türkiye, Kırgızistan ve Hollanda gibi Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen izleyici ile buluşan filmin gösteriminin ardından soruları yanıtlayan Kalaycı filmin hikayesi hakkında izleyicilere bilgi verdi:

“Kelime olarak Ortadoğu’da büyük felaket anlamına gelen Nakba adlı film, mülteci bir anne ile iki çocuğun hayatını ele alıyor. Film İstanbul Kasımpaşa’da metruk bir evde çekildi. New York Times gazetesinde yer alan bir haberden etkilenerek senaryoyu hazırladım. Oyuncular dahil yirmi kişilik ekiple bir hafta süren çekimler sonucu ulusal ve uluslararası çeşitli festivallerde film gösterildi.”

15. Uluslararası Detmold Film Festivali’nin galası öncesinde Rus ve Alman akademisyen ve yönetmenlerle eğitimlere katılan ve sinemaseverlere kısa film yapımı üzerine eğitimler veren Öğr. Gör. Kalaycı kurduğu ekiple “Yusuf” adlı bir film çekti.

12.6.2019 10:05