REKTÖRÜMÜZ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversitemizde eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

REKTÖRÜMÜZ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Üniversitemiz Uygulama Oteli'nde  düzenlenen kahvaltılı sohbet programına  Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey ve eşi Beyza Karacabey,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Mahmut Kılıç ve Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Destek Ofisi, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışanları katıldı.

Sohbet havasında gerçekleşen kahvaltı programında öğrenciler eğitimleri, Yozgat’taki yaşantıları, karşılaştıkları sorun ve taleplerini Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey’e iletme fırsatı buldu.

Sohbet toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın: “Üniversitemizde eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrenciler için uluslararası hafta programı  düzenlemeyi planladıklarını belirterek, düzenleyeceğimiz uluslararası hafta programın da öğrencilerimiz kendi ülkelerinin kültürlerini tanıtıp yaşatmalarına imkan sunacağız.”  dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey,  Türkiye'de üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere kapılarını açan Yozgat Bozok Üniversitesi'nde 40 ülkeden 150 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Üniversitemizde eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrencilerle zaman zaman bir araya gelerek varsa sorun ve taleplerini dinlendiklerini, kendilerinin yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla bu tür organizasyonlar yaptıklarını belirten Prof. Dr. Karacabey,  bugün de yine uluslararası öğrencilerimiz ile bir arada olmaktan, onlarla sohbet edip kaynaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey: “ Sizlerden beklentimiz,  burada kaldığınız süre içerisinde başarılı bir şekilde  üniversite eğitimini tamamlamanız, ülkenize, topluma ve ailenize yararlı bir birey olarak yetişip hizmet etmenizdir. Bizler de sizleri diğer öğrencilerimizden ayırt etmeden, sizleri kendi evinizde hissettirmek, yapılabilecekler dâhilinde ihtiyacınız olan her konuda yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyor ve başarılı olabilmeniz için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz.“ dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde eğitimlerini sürdüren Uluslararası öğrencilerimiz istediği taktirde ilimizin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini yakinen tanımaları için gezi programları düzenlemeye hazır olduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, öğrencilerimizde kendi kültürlerini  yaşatmaları için imkan sunacağız.“ diye konuştu.

Kendilerine sağlanan imkânlar ve gösterilen yakınlıktan duydukları memnuniyeti dile getiren uluslararası öğrenciler de, Yozgat Bozok Üniversitesi'nde bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey’e teşekkür etti.

11.3.2019 11:22