MEDYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

REKTÖRÜMÜZ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ'NDE DÜZENLENEN ORYANTASYON PROGRAMINA KATILDI

REKTÖRÜMÜZ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ'NDE  DÜZENLENEN ORYANTASYON PROGRAMINA KATILDI

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde fakülte bölümlerine yeni yerleşen öğrencilerin, üniversite ve çevreyle uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, bölümlerin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla oryantasyon programı düzenlendi.

Kapalı Spor Salonunda düzenlenen oryantasyon programına Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Güçlü, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Güçlü, iki yıllık bir ayrılıktan sonra bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek öğretim dönemini sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için hijyen, maske ve mesafe kurallarına uyulması noktasında hassasiyet gösterilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Teorik ve uygulamalı dersler kapsamında en iyi ve kaliteli eğitim öğretimi sunmaya çalışacaklarını belirten Prof. Dr. Güçlü, her öğrenciyi birer evlat olarak gördüklerini ve vatana, millete hizmet edecek fertler olarak yetiştirmek istediklerinin altını çizdi.

“Bu ülkenin yarınları ve geleceği olan hasretle beklediğimiz ve çok özlediğimiz öğrencilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, "Yozgat Bozok Üniversitesi ailesinin birer ferdi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yozgat Bozok Üniversitesi tüm branşlarda öğrencilerini donanımlı ve yetkin, her alanda daha iyisini yapabilecek vasıflarda yetiştirmek hedefindedir. Yozgat Bozok Üniversitesi bir yandan akademyaya hitap ederken diğer yandan eğitim-öğretimde de en iyisini nasıl yapabilirizin hep gayret ve çabası içerisindedir.
Bu temelde bizler Üniversite yönetimi olarak bu ülkenin yarınları, geleceği olan sizleri çok daha iyi yetiştirmek için her ne yapılması gerekiyorsa bunun gayret ve çabası içinde olduk ve olacağız inşallah. Altyapı imkanlarının daha güçlü olması noktasında da daha iyi olmanın hedeflerini sürekli dikkate alarak sizleri en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz.

Sporcu zeki olacak, sporcu çevik olacak ama sporcu aynı zamanda ahlaklı olacak. Ahlak bir erdem olarak varsa o kişide, o zaman bu sporcu olur, hukukçu olur,  eğitimci olur, öğretmen olur ve mesleğini en iyi şekilde icra eden bir birey olur. Bu erdem, ahlak ve liyakat bu ülkenin yarınları ve geleceği olan siz öğrencilerimizde var olduğunda geleceğin Türkiye'si daha müreffeh ve hayallerin gerçekleştiği bir ülke haline gelecektir.
Biz sizleri her açıdan donanımlı her açıdan yetkin ama bir o kadar da haddini ve hududu bilen, vatanına milletine bayrağına bağlı ve sürekli ülkesine değer katmaya gayret eden bireyler olarak yetiştirmeyi hedef olarak belirledik.

Yozgat Bozok Üniversitesi hedefini sürekli ileriye sürekli daha yükseğe odaklamış bir üniversite. "Kararlılıkla, Başarıya..." mottosuyla başarıya odaklanmış bir üniversite. Yozgat Bozok Üniversitesi hem eğitim-öğretim süreçlerinde kararlı ve başarıya odaklı bir Üniversite olarak araştırma ve geliştirme faaliyetleri noktasında da çok üst çıtalara tırmanan bir üniversitedir. Marka üniversite olma noktasında emin adımlarla ilerleyen bir üniversitedir.

2019’da Yozgat Bozok Üniversitesi üniversitelerin bilimsel çalışmalarının yer verildiği sıralamada 42. sırada yer alırken 2020 içerisinde 21. sıraya yükseldi. Biz marka üniversite olmanın hedeflerine odaklanmıştık ve bir şeye inanmıştık. Üniversitemiz akademik donanımı, genç ve dinamik deneyimli kadrosuyla başarmalı, başaracak demiştik. Burada bir kararlığımız vardı. Sizlerin de bu nokta da hedefleriniz ve hayalleriniz olsun. Kendinizi başarıya odaklayın. 1. Sınıftan itibaren mesleğimde kendi alanımda en iyisi olmalıyım, en iyisini başarmalıyım, diye hedefler belirleyin. Bunun azim ve karalılığı hiçbir zaman sizde eksik olmasın. Bu motivasyon sürekli olarak taze ve zinde olsun. İnanın başarılar da beraberinde gelecek. Bu başarı hem sizlerin, hem ailenizin hem de bizlerin gururu olacak."

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere fakülte bölümleri ve öğretim elemanları hakkında bilgiler verildi. Üniversitemiz ve kampüs hayatının işleyişine yönelik bilgilendirmelerin de yapıldığı programda üniversitenin akademik ve idari birimleri ile süreçler hakkında bilgiler aktarıldı.

21.10.2021 13:23 || 477 kez okundu.