REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. AHMET KARADAĞ'IN "24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI" MESAJI

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. AHMET KARADAĞ'IN

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ mesajında, tüm basın çalışanlarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutlayarak, basının her şart ve ortamda, demokrasinin gelişmesine katkı sunan en önemli vasıtalardan birisi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle 24 Temmuz 1908 tarihinden bu yana kutlanan “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” hem ülkemiz, hem de demokratik işleyiş açısından çok büyük bir önem arz etmektedir. Sağlıklı işleyen demokrasilerin olmazsa olmazı özgür ve objektif basındır. Dün olduğu gibi bugün de işlerini özveri ve fedakârlıkla yerine getiren, her şart ve ortamda insanların haber alma hakkına katkı sunan basın mensuplarımızın ve gazetecilerimizin “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı tebrik ediyor, haber alma ve bunu insanlara aktarma yolunda hayatlarını feda eden basın mensuplarını rahmetle yâd ediyorum.”

24.7.2020 10:33