REKTÖRÜMÜZ PROF. DR AHMET KARADAĞ AYDINCIK İLÇESİNDE

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Başaran ve Ziraat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Gökçen Yakupoğlu ile birlikte Aydıncık ilçesine bir ziyarette bulundu.

Aydıncık Kaymakamı Adem Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Ahmet Koçak ile bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, geçtiğimiz günlerde Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ve Aydıncık Belediyesi tarafından yürütülen ortak proje neticesinde Yozgat’ta halk arasında “yer muzu” diye adlandırılan Aydıncık ilçesine özgü “Bağrıbütün Kavunu”nun coğrafi işaret tescil belgesi almasından dolayı çalışma da emeği geçenleri tebrik ederek kutladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi olarak tarım ve hayvancılık şehri olan ilimizde gerek Ziraat, gerekse Veteriner Fakültesi ile her zaman üretici ve çiftçilerin yanında olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün de Aydıncık İlçesinin bir marka haline gelmesi adına önemli bir ürün olan Bağrıbütün Kavunu’nu hem yakından görmek hem de bundan sonraki süreçte burada Bağrıbütün Kavunu’nun üretimini gerçekleştirecek çiftçilerimiz için neler  yapabiliriz  konusunda yerel yönetimimizle fikir alışverişinde bulunmak üzere Aydıncık ilçemize geldik.  Bağrıbütün Kavunu olarak adlandırılan bu önemli tarımsal ürünün coğrafi işaret tescil belgesi alması çok önemli ama bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar daha da büyük önem arz ediyor. Biz de bunun için buradayız. Aydıncık ilçemizde üniversitemize bağlı bir birim yok ama biz üniversite olarak buradayız. İlçede ayrıca dağdan çıkan yarı değerli taşlar burada kadınlarımızın elinde işlenerek hayat buluyor. Hem yarı değerli taş hem de bağrı bütün kavununa ilişkin üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız, dedi.

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak da Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a yaptıkları nazik ziyaretten ve verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

4.9.2020 19:44