REKTÖRÜMÜZ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE ÇANAKKALE MENÜSÜ YEDİ

Üniversitemizde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü münasebetiyle akademik, idari personel ve öğrencilere buğday çorbası, üzüm hoşafı, ekmek ve su menüsü verildi.

REKTÖRÜMÜZ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE ÇANAKKALE MENÜSÜ YEDİ

Öğrenci Merkezi  Yemekhanesi’nde öğrencilerle birlikte Çanakkale menüsü yiyen Rektörümüz  Prof. Dr. Salih Karacabey;

“Bir milletin topyekûn küresel saldırılar karşısında ayakta kalma savaşı verdiği ve çok güç koşullar altında olmasına rağmen kazandığı bu zafer, Türk Milletinin tarih sahnesinden silinemeyeceğinin de teminatı haline gelmiştir. Atalarımız, ‘Çanakkale geçilmez’ dedirtmekle kalmamış; tarihin akışını değiştirmiş ve dünyada dengelerin yeniden kurulmasına neden olmuştur. Bu zafer aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğinde karşısına çıkan bütün zorlukları aşabileceğini, düşmanlarına karşı galip gelebileceğini de açık bir biçimde ortaya koymuştur.

2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminde, bu ruh bir kez daha vücut bulmuş ve ülkemizi parçalamak isteyen iç ve dış mihraklara en sert cevabı vermiştir. Bizi millet yapan bu anlayış ve değerler bütününü yaşatmak ve bu ruhu gelecek nesillere aktarmak, hepimizin öncelikli vazifeleri arasında yer almaktadır.” dedi.

18.3.2019 13:33