MEDYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

REKTÖRÜMÜZ, BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE “BÖLGESEL KALKINMA ODAKLI MİSYON FARKLILAŞMASI VE İHTİSASLAŞMA PROGRAMI”NA KATILDI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı” kapsamında yer alan üniversitelerin faaliyet performanslarının izlenmesi ve karşılıklı tecrübe paylaşımlarının yapılması çerçevesinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ da katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bu kapsamda son olarak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katılarak programa dâhil edilen 7 yeni üniversiteyi kamuoyu ile ilk kez paylaştı.

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın başkanlığında yapılan toplantıya Burdur Valisi Ali Arslantaş ve il protokolünden yetkililerin yanı sıra “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı” bünyesinde çalışmalarına devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Artvin Çoruh, Aksaray, Bartın, Bingöl, Düzce, Hitit, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir Ahi Evran, Muş Alparslan, Recep Tayyip Erdoğan, Siirt ve Uşak Üniversitelerinin Rektörleri ve Rektör Yardımcıları ile programa dahil edildiği ilan edilen “Batman, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Karamanoğlu Mehmetbey, Munzur ve Hacı Bektaş Veli Üniversitelerinin Rektörleri ve ilgili Rektör Yardımcıları katıldı.

Açılış konuşmalarını MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın gerçekleştirdiği toplantıda bir konuşma yapan YÖK Başkanı Erol Özvar Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programında yer alan üniversitelerimizin faaliyet performanslarının izlenmesi ve tecrübe paylaşımı amacıyla 2019 yılından bu yana belli aralıklarla proje kapsamındaki üniversitelerimizde toplantılar düzenlendiğini hatırlattı.

Pandemi nedeniyle uzun bir süre ara verilen buluşmalara Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile devam ettiklerini belirten YÖK Başkanı Özvar, önümüzdeki aylarda da program kapsamında yer alan üniversitelerimize ziyaretler gerçekleştireceklerini aktardı.

- "Nitelikli bilgi ve yetiştirilen insan kaynağının katkısı önemli"

YÖK olarak yükseköğretimin eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmeti kapsayan bütün süreçlerinde “kalite, çeşitlilik, farklılık ve bölgesel gelişme odaklı” bir planlama anlayışını ve yaklaşımını önemsediklerinin altını çizen Özvar, yapısal değişim niteliğindeki en önemli gelişmelerden birisi olan üniversitelerimizin misyon farklılaşması odaklı ihtisaslaşmasına yönelik çalışmalarını da bu kapsamda değerlendirdiğini ve bu alandaki faaliyetlerini üniversiteler ve tüm paydaşlar ile birlikte bundan sonra da güçlendirerek devam ettirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

Özvar konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Halihazırda Başkanlığımız tarafından yürütülmekte olan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında, 2016 yılında 5, 2018 ve 2019 yıllarında ilave 5'er üniversite olmak üzere toplam 15 üniversite ile sürece devam edilmektedir. Bugün sürece 7 üniversitemizi de dahil ederek 22 üniversitemize bölgesel kalkınma odaklı misyon yüklemiş olacağız. Programa yeni katılan üniversitelerimizi de tebrik ediyorum."

Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için gereken iki önemli unsurun; yükseköğretimde nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan olduğuna dikkat çeken YÖK Başkanı Erol Özvar, üretilen bu bilginin ve yetiştirilen insan kaynağının da öncelikli olarak bulunulan bölgeye katkısının büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından programa yeni dâhil edilen 7 yeni üniversite ilan edilerek, bu üniversitelerin rektörlerine program beratları YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından takdim edildi.

Düzenlenen programla ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Endüstriyel Kenevir” alanında ihtisas üniversitesi olan Yozgat Bozok Üniversitesi başta olmak üzere, bu programa katılım sağlayan yeni ihtisas üniversiteleriyle birlikte tüm ihtisas üniversitelerinin bölgelerinin ve dolayısıyla ülkemizin kalkınmasında öncü rolü oynayacaklarına inandığını belirterek, “İhtisaslaşan Üniversiteler arasından yerini alan yeni üniversitelerimizi tebrik ediyorum. Dün olduğu gibi bugün de “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi” kapsamında İhtisaslaşan Üniversitelerimizin yanında olan Yükseköğretim Kurulumuza ve Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

12.11.2021 16:37 || 402 kez okundu.