PROF. DR. CEM TEZER MATEMATİĞİN GİZEMİNİ ANLATTI

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bir Matematikçinin İtirafları” konulu konferansla ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Tezer öğrencilerle bir araya geldi.

PROF. DR. CEM TEZER MATEMATİĞİN GİZEMİNİ ANLATTI

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Fuat Köksal, fakülte dekanları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Cem Tezer konferansta “Matematikçiler ne yapar?” adlı soruyu kendine has anlatım tekniği ile tarihsel örneklemelerle meraklılarına anlattı.

Matematiğin kendisine mahsus bir dili ve gösterimler cümlesi olduğunu söyleyen Cem Tezer şöyle devam etti;  “Bu konuşmayı tertip etmekle maksadım hemen hemen her meslekte olduğu gibi o mesleğin dışındaki kişilere o mesleğin tabiatı veya o mesleği seçen kişilerin şahsiyeti hakkında bir fikir vermenin müşkülatını yenmekti. Bilhassa matematikte, matematiğin kendisine özgü teknik terminolojisi hususi gösterimleri olduğu için matematiğin ne olduğunun matematikçilerin ne nev'i insanlar olduğunun anlatılması özellikle zor oluyor. Bu zorlukları yenmek için 3 tane çok basit matematik problemi seçtim. Onların etrafında onları anlatarak matematiğin tarihi, kendi tabiatı ve şahsiyeti hakkında fikir vermeye çalışacağım." diye konuştu.

Konferansın sonunda, Prof. Dr. Cem Tezer'e Yozgat Bozok Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın tarafından  plaket takdim edildi.

11.4.2019 15:32