PAZARLAMA İLETİŞİMİ VE MARKALAŞMA KONFERANSI

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Medya Topluluğu organizasyonuyla "Pazarlama İletişim ve Markalaşma" konulu konferans düzenlendi.

PAZARLAMA İLETİŞİMİ VE MARKALAŞMA KONFERANSI

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Mahmut Kılıç, fakülte dekanları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Pazarlama İletişim ve Markalaşma konulu konferansta Pazarlama ve Marka Danışmanı Sosyolog Aydın Baran iletişim, pazarlama- marka bilimi ve davranışı üzerine katılımcılara bilgiler aktardı.

Baran konuşmasının devamında “Şöhret olmak, çok biliniyor olmak marka olduğunuz anlamına gelmez. Doğu kültürü açısından marka olmak yüksek itibar sahibi olmaktır. Batı kültüründe ise sürdürülebilen, sürekli güncellenebilen ve ekonomik karşılığı olan yüksek değer anlamına gelmektedir. Bu sebeple çok bilinen bir şeyi marka olarak algılıyor olmak yanılgıyı da beraberinde getirmektedir. Türkiye'de pazarlama ve marka konuları son 10 yılda çok daha derinlemesine anlamlı bir bilim olarak ya da uygulanması ve sistematik olarak sürdürülmesi gereken bir bilim olarak algılanmaya başladığını söyleyebiliriz. Pazarlama bir bilimdir, derinlemesine bir sistemdir, bir matematiği ve metafiziği olan yönetimsel bir süreç yönetimidir. Turkquality’de bu sürecin ürünüdür.” dedi.

Bir ürününün ya da hizmetin marka olabilmesi için onun ekosisteminin ve kültürünün  oluşması gerektiğine dikkat çeken Baran: “Kültür ithal ediyorsanız rekabetse en iyi ikinci olabilirsiniz. Kesinlikle birinci olamazsınız. Sinema, sanat, spor, eğitim, tüketim, endüstriyel üretim kültürünü ithal ederek başarılı olunamaz. Uluslararası marka oluşturabilmesi için öncelikle kültür üretiyor, o kültürü kabul ettirebiliyor ve ihraç edebiliyor olması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Salih Karacabey katkılarından dolayı Aydın Baran’a plaket takdim etti.

9.4.2019 15:42