ÖĞRETMEN OKULLARININ KURULUŞUNUN 171. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Gelişen Gençler Topluluğu tarafından Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 171. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

ÖĞRETMEN OKULLARININ KURULUŞUNUN 171. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa öğretim elemanları, öğretmen adayı öğrenciler katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayyip Duman,  “Anılarla Öğretmenlik Mesleği”  konulu bir konuşma yaptı.

Türkiye’de öğretmen yetiştirme alanında önemli bir yeri olan öğretmen okullarının kuruluşunun 171. yılının kutlandığını belirten Prof. Dr. Tayyip Duman; "1838 yılında, II. Mahmut döneminde rüştiyeler açılmış, çocuklar ergenlik yaşına kadar bu okullarda öğrenim görmüşlerdir. 16 Mart 1848 tarihinde rüştiyelere öğretmen yetiştirmek üzere üç yıl süreli Darülmuallimin-i Rüşdi adını taşıyan okullar kurulmuştur.

Bu tarih, öğretmen okullarının ilk kuruluş tarihi olarak kabul edilmekte ve her yıl 16 Mart tarihi öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik mesleği ülkemizde uzun yıllar cazip ve saygı duyulan bir meslek olarak kabul edilmesinde 171 yıl önce kurulan öğretmen okullarının ve bu okullardaki eğitim felsefesinin payı büyüktür.” dedi.

Öğretmen adayı öğrencilere seslenen Prof. Dr. Tayyip Duman, “Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Mesleğinizi her zaman sevin ve işinizi severek yapın.  Meslek hayatında 47 yılı geride bırakmış bir büyüğünüz, bir öğretmeniniz olarak, bugünün ve yarının sağlıklı bir toplumunun inşasında öğretmenlerimizin kalitesi temel belirleyici güç olacaktır.” diye konuştu.

22.3.2019 16:32