ÖĞRENCİLERİMİZİN KATKILARIYLA AKDAĞMADENİ SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIM EVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Akdağmadeni Kaymakamlığı, Akdağmadeni Belediyesi öncülüğünde ve Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencilerimizin katkıları ile hazırlanan Akdağmadeni Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı.

Açılışa Akdağmadeni Kaymakamı Alp Eren Yılmaz, Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın, İlçe Emniyet Müdürü Ziya Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Tarık Lök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersoy Ceylan ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Akdağmadeni MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özalp, hayatın dünyadaki çiçeklerle, böceklerle, hayvanlarla ve insanlarla birlikte canlı çeşitliliği ile daha da güzel olduğunu belirterek, sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonunun önemini vurguladı.

İnsanlar kendi sağlıklarına nasıl dikkat ediyorlarsa, aynı zamanda sokak hayvanlarının da bakımlı ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri konusunda gereken önem verilmelidir. Aksi takdirde hayvanlarda bulunan çeşitli hastalıkların insanlara geçme ihtimalinin fazla olduğuna değinen sayın Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özalp, hayvanlarla vakit geçirmenin, insana manevi yönden büyük bir terapi etkisi yaptığını ve bunun sonucunda da insanlarda sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma bilincinin arttığını söyledi.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın, merkezin hem sokak hayvanları hem de Akdağmadeni halkı için bir önem arz ettiğini, zamanla hizmet standartlarını geliştirip Sorgun’da açılışı yapılacak olan hayvan hastanesi ile kontrollü bir çalışma içerisinde olacaklarını belirtti.

Akdağmadeni Kaymakamı Alp Eren Yılmaz ise konuşmasında merkezin Akdağmadeni ve sokak hayvanları için öneminden bahsederek, merkezin hayata geçirilme sürecinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Tören sonunda merkezin açılışında emeği olan Akdağmadeni MYO Bankacılık ve Sigortacılık programı öğrencileri Tuğba Karapolat, Bektaş Şirin ve Oğuzhan Gürcü’ye plaket takdim edildi. Öğrenciler de Akdağmadeni Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın’a hazırladıkları plaketi takdim etti.

15.5.2019 09:50