KARS ANİ ÖREN YERİ KAZILARINA ÜNİVERSİTEMİZ DESTEĞİ

KARS ANİ ÖREN YERİ  KAZILARINA ÜNİVERSİTEMİZ DESTEĞİ

Kars ilinde bulunan Türkiye-Ermenistan sınırında yer alan ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, "Dünya Kenti", "Medeniyetler Beşiği", "Binbir Kilise" ve "40 Kapılı Şehir" olarak da adlandırılan Ani Ören Yeri'nde başlatılan kazı, çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmalarına Yozgat Bozok Üniversitesi de destek veriyor.

Kars Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Arslan'ın bilimsel danışmanlık yaptığı kazıda, sanat tarihçileri başta olmak üzere çok sayıda arkeolog, mimar, antropolog ve öğrenci  görev alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle Kars Müze Müdürlüğü’nün Başkanlığında başlanan kazı, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarına Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünden Arş Gör. Adem Sevim ve 6 öğrenci de katılarak destek verdi. Kazı ekibinde Kafkas Üniversitesi , Yozgat Bozok Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden 9 bilim adamı, 22 sanat tarihi ve arkeoloji öğrencilerinin katkıları ile 6 Temmuz 2020 tarihinde başlayan kazı çalışmaları devam ediyor.

20.7.2020 09:26