CAN VEREN PERVANELER KONFERANSI

Üniversitemiz Bilgi ve Değerler Topluluğu tarafından düzenlenen “Can Veren Pervaneler” adlı konferans ile Av. Hayati İnanç öğrencilerle bir araya geldi.

CAN VEREN PERVANELER KONFERANSI

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Aşk Vakfı Başkanı  Dr. Ali Şakir Ergin, fakülte dekanları, daire amirleri öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konferansına başlayan Av. Hayati İnanç, Yozgatlı Mehmet Said Fenni’nin şair yönünü dinleyicilere aktararak şiirlerini seslendirdi. Kendi hayatından verdiği örneklerle söyleşiye devam eden İnanç, Baki Fuzuli, Taşlıcalı Yahya, Şeyh Galip, Kanuni, Fatih Sultan Mehmet’in divanlarından örnekler vererek  onların hayata, şiire ve aşka yaklaşımları hakkında kendine has üslubuyla bilgiler verdi.

En değerli işin insana yatırım olduğuna dikkat çeken İnanç, öğrencilere nasihatlerde bulunarak, Mızraklı İlmihal (Miftahul Cenne), Şevahid-ün Nübüvve, Patrik Gregoryus’un Mektubu ve Yusuf Aleyhisselam  adlı kitapları okumalarını tavsiye etti.

Konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Hayati İnanç’a teşekkür plaketi takdim etti.

10.4.2019 12:07